Tack och hej!

Nu har de 19 veckorna förflutit och jag har lyckats!

Numera tituleras jag "Professionellt diplomerad Makeupartist" med genomgående höga betyg. Utbildningen har varit en dröm som besannats och jag är väldigt stolt över mig själv.

Vägen har varit lång, ibland riktigt kämpig med framförallt lärorik. Förutom en gedigen utbildning, dels på skolan men också genom flertalet praktiker, har jag funnit flera vänner i mina kurskamrater. Som vi sa när vi gick ut genom dörren så är vi inte konkurrenter utan kollegor och jag önskar er allt gott!

Nu står jag vid en ny väg som jag ska vandra fram på. Jag hoppas att vi ses framöver ni fotografer, modeller, hårstylister och stylister som jag samarbetat med fram till nu!

Denna blogg kommer därmed inte att uppdateras mer men däremot så finns en hemsida som väntar på lite moderlig kärlek från mig. Ni får adressen trots att den inte är aktuell riktigt ännu. Där får ni ta del av mina nya spännande uppdrag framöver. (http://www.makeitup.se)

Tack till alla som på något sätt varit med på denna resa!

/Valentina

Praktik för "Sveriges Man 2009", Viking Line "Cinderella" 17-18 december

Jag och min kursare åkte iväg på en 23-timmars kryssning för att sminka finalisterna i "Sveriges Man 2009". En skönhetstävling där vinnaren får representera Sverige i "Manhunt International".

Det sminkades dels för scenshowen där även Pandora och Kayo var med som konferencierer/artister. Juryn bestod av flertalet kända ansikten såsom deltagare från aktuella dokusåpor och kända svenskar från nöjesvärlden.

Dagen efter sminkade vi de tre killarna som placerade sig för fotografering. Lite olika fotografer som turades om att fota killarna på Cinderellas SPA-avdelning. Bilderna kommer att publiceras dels i "HäntExtra" men också på olika hemsidor.

Här kommer en bild i väntan på de mer professionella bilderna......håll till godo!



Lektion 54

Kortkurs för modell:
På denna sista lektion fick jag och modellen tillsammans jobba fram en passande makeup. Modellen fick lära sig om fäger som passade och metoder att applicera sin makeup. Jag fick visa på en halva av ansiktet och sedan fick modellen lägga makeupen på den andra halvan.


Lektion 53


Fantasi, Inspiration "Geisha"


Sotning

Teateravslutning "Skoaffären", Kulturhuset Vega Upplands Väsby 091212

Ställde upp och sminkade barnen när min gamla teaterlärare hade avslutning med höstens teatergrupp. Barnen ville bli björnar, rävar, igelkottar, hundar, snobbar och hip-hoppare.
En väldigt nyttig övning i barnmålning och lärde mig massa nytt, rapparsvart......nån som vet vad det är?? Jag vet!


Lektion 52


Dagsmakeup med "det"


Kvällsmakeup med "det"

Praktik på Hårgänget, Luciafest





Jag och min kursare som ordnade samtliga makeuper på detta något okonventionella luciatåg.

Efterlysning av modell 14-15 december (vecka 51)

Hej hej!!

Nu letar jag modeller till sista veckan på utbildningen, tänk att den veckan nu äntligen är här!

Vet tyvärr inte så mycket om vilken typ av sminkning det kan komma att bli då jag nämligen kommer att sättas på prov av mina lärare. De kommer att meddela oss när lektionen börjar vad vi förväntas sminka, däremot så kan jag garantera att det kommer att finnas tid att lägga en vardagsmakeup som ni med säkerhet kan gå hem med!

Sittningen är mellan 19 - 21:30 och förmodligen kommer det att utföras två sminkningar under en och samma sittning.

Vill du vara med under dessa ovissa men spännande lektioner så maila gärna mig på. [email protected] eller skriv en rad här på bloggen!

Välkommen!

Vägbeskrivning:
Hantverkargatan 55 på Kungsholmen. Buss 40, 62 och 3 stannar precis i närheten, station "Polhemsgatan". Ovanför dörren till skolan finns en stor skylt som det står "HUDmakarna" på. För mer information, kolla Makeupstudions hemsida.

Lektion 49


Programledare makeup 30 minuter + hårstyling 30 min. Inspiration "Stjärnor på is":
Bas, bryn, grundskuggning, lockskugga m. skimmer, suddad över & droppskugga, rouge, läppar och mascara.


Valfri snabbmakeup ca. 30 min:
Bas, bryn, färgsotning, suddad droppskugga, eyeliner, mascara, rouge, shading och läppar

Lektion 48


Fantasi, inspiration "Kali"

Lektion 47


Showgirl/Cabaré:
Dubbel bas, dubbel globlinje, statiska bryn, intensitetsskugga, över och undreeyeliner, fransar, shading, dustning, rouge, highlite och läppar